dinsdag 16 februari 2010

Hét virus

Twee maanden geleden werd ik besmet. Besmet met het naaivirus!
Ik zag wat jullie allemaal maakten en werd jaloers, STIKjaloers.
Dus leende ik moeders naaimachine en maakte voor het allereerst iets met een naaimachine.
En mijn eerste naaiproject werd een feit: een knisperboekje voor mijn schattig metekindje.
Het was een project van vele eerste keren, de eerste keer op een gaspedaal duwen (van een naaimachine), de eerste keer appliceren (met dank aan DE madame)en vloeken, veel vloeken.
De inspiratie vond ik bij haar en de stofjes komen van Pauli, Hexagoon, ikea en mijn eigen zolder (een aantal jaar geleden heb ik een voorraad ingeslagen toen ik helemaal in de ban van patchwork was. Met de hand naaide ik twee prachtige dekens en toen was ik het beu. De stofjes van toen verdwenen naar de zolder en werden voor dit project terug bovengehaald).

5 opmerkingen:

 1. Amai, dat naaivirus heeft je wel goed te pakken! En dan nog voltijds werken en creatief en sportief en... zijn. Ik ben alvast benieuwd wat er nog allemaal volgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Zo'n knisperboekje staat ook op mijn lijstje... bedankt om me daar weer aan te herinneren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @jesupo: om eerlijk te zijn ben ik sinds mijn naaivirus niet meer gaan lopen of squashen. Maar het voornemen is er om na de sneeuw terug te beginnen met lopen

  @ella montella: Maak dan eentje voor een baby met een iets kortere naam, want ik heb wel zitten vloeken op deze. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke blog...en herkenbaar, al die blogs lezen en dat dan ook allemaal willen maken. Bij jou is het alvast supergeslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hallo,
  mijn metekindje (anderhalf) is zwaar mentaal gehandicapt en bijna volledig blind en ik wil haar wat tast- en hoor- en voel-dingen breien (naaien kan ik amper ;-)), o.a. een knisperboekje met verschillende texturen erin - mijn vraag is dus wat je als knispermateriaal hebt gebruikt en of je dat er bij in gestikt hebt? alle tips zijn welkom op morganmagic @ live.be (zonder spaties)

  BeantwoordenVerwijderen