zaterdag 4 februari 2012

Kraampakket 376

Sommige maaksels staan van de eerste keer in mijn creatief hart gegriefd en dan wil ik eigenlijk zo snel mogelijk het patroon aankopen en uitprinten. Dat gebeurde ook, toen ik dit jasje in preview op haar strijkplank zag liggen, maar dat patroon komt niet uit een boekje, uit een webshop of van een online tutorial. Het komt gewoon uit haar hoofd en als je haar bezig hoort, dan is het allemaal kinderspel om dat te ontwerpen. Maar haar talent is spijtig genoeg niet mijn talent. Gelukkig heb ik een ander talent: het aftroggeltalent!

Ik keek eens heel lief naar haar met mijn zieligste puppy-ogen, kreeg een aaike over mijn bolleke en de toestemming om haar patroon over te tekenen. Jihaaa, vanaf nu kan ik ook geweldig mooie jasjes aan mijn kraampakketjes op maat toevoegen!


Later bleek dat we dan ook nog eens aan de slag gingen met hetzelfde stofje. Maar dezelfde stofkeuze berust op toeval: toen ik onderstaand kaartje in mijn handen kreeg, kriebelde het om aan de slag te gaan met de olifanten van Kokka, want geef nu toe het stofje en kaartje zijn voor elkaar gemaakt.

Nog een slabje toevoegen en kraampakket 376 is klaar!


(erbarmelijke foto's, sorry)

Helaas, helaas, helaas, komt er nog een grote maar... De combinatie van een grote baby met een vergeetachtige collega die het pakketje steeds opnieuw vergat af te geven, zorgden ervoor dat het ideale jasje aan de krappe kant was. Dus beloofde ik een groter jasje aan papa Esmee, want het zou zonde zijn als het olifantenkind, niet met haar olifantenjas kan pronken.

Dus ging ik op zoek naar het olifantenstofje dat echter onvindbaar was. Stoffen van oude Kokka collecties vinden, is geen sinecure... Dus een volgende rondje aftroggelen begon: een wanhopige oproep op facebook! Met positieve afloop: de eigenares van deze stoere stoffenwinkel dook in haar persoonlijke voorraad en stuurde mij per express het stofje op. Merci Klaske, hopelijk valt mijn tegenprestatie ook snel bij jou in de brievenbus.

En dan begin ik nu aan mijn laatste aftroggelronde: (knippert met haar puppy-ogen)

"Lieve Riet, die kleine Esmee kan bij dit witte tapijt heel blij zijn met een heerlijke warm olifantenjasje. Zie het zitten in deze drukke tijden om toch even je patroontekenkunsten uit de kast te halen en een jasje voor een 9-maander te tekenen? Eeuwige dankbaarheid van deze kant is mijn deel van de ruil"

13 opmerkingen:

 1. Oh, zo jammer! 't Is alleszins een heel mooi jasje, en het slabje is ook heel leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het jasje niet paste, het ziet er wel erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooh, ik smelt ter plekke. Dat is uberkeischattiglief. Zo geniaal, de combinatie met oranje paspel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jammer dat het zo krap is, het is een superschattig jasje anders, hopelijk kan je er nog iemand anders blij mee maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En iedereen wacht mee in spanning of je idd zoveel aftroggeltalent hebt...:-) ik hoop nochtans dat je een perfecte kopie in grotere maat maakt want het is gewoon SUPERschoon!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi jasje! Als je het nieuwe jasje in dezelfde stof wil maken, bij vermiljoen verkopen ze het nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. How zeg, ge zijt gewoon uit uw comfortzone gekomen! Groen met witte olifanten, en een ORANJE paspel ;-). Wel inderdaad Gigantisch (pompiedom) Geniaal, daar kan ik mijn voorgangers in bijtreden.
  Slabbetje is trouwens prachtig. Ik vind dat gij eens appliceerles moet geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Da(s)tof: Vermiljoen had enkel nog de blauwe olifanten de groene waren ook daar op.
  @Nele84; ik bleef gigantisch binnen mijn comfortzone: op het kaartje waren de kleuren groen en oranje, dus ook in mijn geboortepakket. Hier wordt braaf binnen de lijntjes gekleurd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig dat jasje! Zo jammer dat dat niet meer paste!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, echt prachtig! En zo'n geweldig goed gelukt geappliceerd olifantje op die slab. Ik ben jaloers!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier de mama van Esmee, die ook al een hele tijd jouw en andere blogs volgt en zo werd aangestoken met het naaivirus- maar dat wist jij waarschijnlijk niet! :-)
  Aan allen: ik heb het kraampakket dus in levende lijve live mogen aanschouwen en het is ook echt wel prachtig!! Daarom was het zoooo zonde dat Esmee er maar net in pastte en er na een tweetal weken ook echt uitgegroeid zou zijn. Dat heb je met grote papa's en dus ook grote baby's.

  't Is echt een prachtwerkje, super kleurencombinatie, leuk patroontje (ik dacht al dat ik het herkende van in blogland maar wist niet meer precies van waar...)en zo perfect uitgevoerd met dat paspel en zo. De slab is ook zo goed gelukt.

  Dat jij het ziet zitten om nog eens een grotere versie te maken maakt ons allen blij :-)

  Bij deze een dikke merci he!

  BeantwoordenVerwijderen