donderdag 17 januari 2013

De zelfgemaakte kerstcadeaus #1

Ik las ergens dat je (volgens de etiquette) tot de derde week van januari elkaar een gelukkig nieuwjaar mag wensen. Ikzelf trek deze regel door naar het bloggen der kerstcadeautjes.

Het startsein werd gegeven met de aankondiging van de kerstfeestjes op school en in de chiro.
Op een gezellig tv-avondje met haar doken we samen in mijn gigantische voorraad restjes om kleine strookjes uit te zoeken in de kleuren van de regenboog.
Er werden drie potlodenrollen geboren, niet bijster origineel, want ik maakte ze al vele keren, wel ideaal om binnen het voorgestelde bedrag te blijven.
handleiding: hier
aanvullingen voor de perfectionisten: hierzo

Ik was een ijverige/streverige mama en maakte dit jaar voor het eerst een cadeautje voor de klas: een kussen voor de Winnie-de-Pooh-klas van zoon 1 en een zakdoekdooshoes voor de klas van zoon 2.

 
Beiden zijn recepten uit het boek "Zo geknipt" en bij het kussen had ik een heus eureka-gevoel. Ik had een klein Winnie-The-Pooh paneel liggen, maar had totaal geen idee hoe ik het beste die boorden op een mooie manier rond het paneel kon zetten. Gelukkig leggen Sanne en Riet dat perfect uit in hun boek, niet in de vorm van een kussen, maar veel grootser: in de vorm van een picknickdeken.
Ik ♥ die perfecte hoekjes!


4 opmerkingen: