woensdag 26 september 2012

Zo getest!

Afgelopen zomer mocht ik mij van mijn meest kritische kant tonen, ik werd gevraagd om samen met een aantal andere naaisters HET boek (werktitel) te testen. Ondertussen weten jullie allemaal al dat het ding een naam kreeg en een eigen facebookpagina, maar heel de maanden mei, juni en juli werd hier gesproken over, getest uit en geleefd met HET boek.


Ik heb heel de zomer moeten zwijgen en al mijn testmaaksels werden achter slot en grendel verstopt, maar vandaag mag ik eindelijk een stukje van de puzzel onthullen.


Ik mocht als eerste aan de slag met hét biaisvoorwerp uit het boek: een wijnfleszak!  Biaisklunzen moeten niet meteen gillend weglopen: met de stap-voor-stapmethode in de praktische inleiding van het boek wordt biaisgevloek tot een minimum herleid. Riet en Sanne onthullen een aantal van hun geheimen, zodat ook ik deze keer van een perfecte afwerking kan spreken.

Het ideale cadeau voor mijn papa die afgelopen weekend verjaarde. En volgens mij wordt het een echte topper in bloggend Vlaanderen voor de komende kerstperiode.
Ik haal zelden deadlines, maar deze keer was mijn cadeautje reeds maanden op voorhand klaar. Misschien moet ik een carrièreswitch overwegen en full-time tester worden. Droomjob!

En weet je wat mij als tester ongelooflijk veel voldoening geeft? Dat ik heel af en toe iets vond dat niet klopte, het gaf mij het gevoel dat ik echt iets nuttig en zinvol had opgemerkt.
Bij deze wijnfleszak liep er bijvoorbeeld iets mis met het patroon om te zetten van papier naar digitaal. Eén lijntje vergeten en opeens was het handvat niet lang genoeg om comfortabel de flessen te kunnen dragen.

Dus kreeg mijn papa dit weekend een pièce unique: een heel originele wijnverpakking met een iets te kort handvat. En u kan vanaf volgende week de versie maken mét lang handvat en zakjes waar de flessen een heel stuk dieper in wegzakken. Of een variatie hierop, want Sanne en Riet vonden voor dit ontwerp nog heel leuke invullingen.


Maar dat leest u allemaal in hun boek, te bestellen in voorverkoop bij de betere boekhandel en bij de online stoffenwinkel met de beste service.
Of kom gewoon naar ons talentmarktje op 9 oktober in  Leuven: Leuvens Stiksel's got talent, daar kan u het boek kopen en laten signeren (en nog veel meer!)

10 opmerkingen:

 1. Lijkt me fantastisch om aan dat boek op deze wijze je steentje (allé 't is al nen hele grote steen) te kunnen bijdragen hebben! Ik tel samen met jullie af en ben er nu al van overtuigd dat dit een TOPPER van formaat wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't Is zo spannend dat we binnenkort niet meer moeten zwijgen he. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gemaakt, binnenkort zullen velen je dankbaar zijn dat enkel de jouwe wat korter is uitgevallen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die heb ik ook getest!! Maar jouw stofje is duizendmaal schoner, ik koos voor een effen zwarte..Maar super om te maken! En ik ga je gelijk volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ongelooflijk benieuwd! Merci om testteam te spelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superhandig, zo'n ding...
  Leuk dat je het mocht uittesten, niet?!?

  BeantwoordenVerwijderen