dinsdag 18 mei 2010

Lieve Mo-mo

Deze dag begon ronduit slecht met de zin: "Mama, mama, mama er ligt een kat op straat en hij beweegt niet meer". Eén seconde later was ik uit mijn bed gesprongen en stond naast mijn oudste bengel uit zijn slaapkamerraam te kijken naar onze Mo-mo die volledig levensloos in de goot lag.
Twee seconden later stond held op straat om te kijken of we hem nog konden redden, maar helaas ...

Veel te vroeg nemen we afscheid van de liefste kater van de hele wereld.
Hij was nog maar 4 maanden bij ons, maar maakte al volledig deel uit van het gezin:  elke ochtend voerden de jongens hele gesprekken met deze vierpooter en maakte ze er kampen, bedjes en zelf speelgoedjes voor.
 
En 's avonds als dat jong geweld in bed lag, kroop Mo-mo op mijn schoot en probeerde zelf op het toetsenbord van de laptop te kruipen om toch zo dicht mogelijk bij mij te zijn. Of hij fleemde zich een weg naar het yoghurtje dat Held naast mij in de zetel aan het eten was.
Ik zie hem nog liggen op de stoel naast mij gisteren terwijl ik bandwerk aan het naaien was voor het schoolfeest van de jongens...


En nu gaat dat gemis de volgende dagen heel hard toeslaan, want dat weten we uit ervaring. Iets meer als een jaar geleden moesten we ook al een schat van een hond afgeven. Dat was afzien, want die was 8 jaar onze beste vriend geweest, maakten twee verhuizen mee, stond op de geboortekaartjes van de kinderen en week nooit van onze zijde.
Vanavond houden we speciaal voor de kinderen een kleine ceremonie, in de hoop dat ze het een beetje kunnen vatten. Ze maakten beiden al een aantal tekeningen om op zijn grafje te leggen (Mo-mo als beste muizenvanger te wereld, Mo-mo in zijn kampje, Mo-mo bij de regenboog, enz..)

Mo-mo, we missen je nu al...

10 opmerkingen:

 1. Een kat is inderdaad veel meer dan een huisdier, maar een vriend met een eigen plekje als lid van het gezin. Een eigen willetje, een eigen persoonlijheid. Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar allé, hoe sip! Hij ziet er nog zo jong uit. Is hij aangereden door een auto?
  Ik zou zo graag terug een kat willen, maar ik heb veel te veel schrik dat die binnen te kortste keren platgereden wordt... Ik was er ook redelijk kapot van toen mijn 8-jarige kat doodging. Ik kan me inbeelden dat jullie er allemaal van aangedaan zijn! Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hier echt traantjes in mijn ogen als ik je post lees... Gewoon omdat het zo erg is! Heel veel sterkte alvast!!
  Wij hebben er twee, maar hebben eentje van de twee moeten buiten laten omdat ze niet zo fan was van ons Tille! En dan moet je natuurlijk een keuze maken hé!
  Zizou zit nu nog binnen (het is mijn eerste huisdier) en ik durf hem gewoon niet buiten laten uit schrik!
  Heel veel moed en hopelijk lukt het ook een beetje met de kindjes en kunnen ze hun verdriet wat plaatsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch gek hoe snel en hoe hard je je kan hechten aan een dier.. en wat een mooie kater hadden jullie! Veel moed gewenst, ik weet hoe het voelt..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sterkte Kir. Ik heb ook ooit vier maanden een lieve kat in mijn leven gehad toen ik op uitwisseling was. Hij is gestorven door ouderdom, maar daar was ik toch ook niet goed van. Dus veel sterkte en blijf altijd die mooie momenten samen herinneren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Poepoe...heel moeilijk! Wij hebben een hond van 11 moeten laten inslapen. Ik kreeg de hond toen ik 10 was...m'n beste maatje...heel moeilijk!
  Ik wens jullie veel sterkte...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohhhhhhhh, ik had dit bericht nog niet doorgelezen. Hoe spijtig is dat! Het pakt me echt, ik ben zelf een kattenmens en onze Leo is bovendien dezelfde muis-grijze kater. Ik moet er niet aan denken dat hij... aiai.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Verschrikkelijke, hier hebben we 2 katten en 1 hond verloren op 5 jaar en ik wil het NOOIT meer meemaken. Utopie?
  Ik ken per toeval iemand die jonge katjes heeft en die er héél graag eentje hier zou willen afzetten...
  Laat maar weten moesten jullie daar klaar voor zijn.

  BeantwoordenVerwijderen