dinsdag 20 april 2010

Uw advies graag

Oooh help, mijn schoonzus verjaart dit weekend en nu mijn bernina geen verboden terrein meer is, dringt de tijd om met iets leuks en origineels uit de hoek te komen.

Mijn schoonzusje is bezeten van muziek. Ze zingt in 3 bandjes en geeft ook les in 2 conservatoria. Toen ik deze lichte katoenen stof zag, moest en zou ik een leuke tas voor haar maken uit deze notenbalken besteld bij VanMarieke.Maar ik zit vast: ik weet niet welk patroon te gebruiken en weet niet met welke stof te combineren. Dus ik doe hier schaamteloos een oproep naar jullie hulp.
Ik weet niet of ik best combineer met iets effen of iets bedrukt, een fleurig kleurtje of iets grijzigs. Normaal heb ik direct een beeld in mijn hoofd, maar nu lukt het dus van geen kanten.
Ik post hier al enkele suggesties en hoop met jullie advies toch tot een mooi resultaat te komen.


Mogelijkheid 1: fijne rode bloemetjes (katoen)


Mogelijkheid 2: grijze bloemetjes (katoen) zonder poezenpoot


Mogelijkheid 3: leuke groene vogeltjes (canvas)


Mogelijkheid 4: nog bloemetjes (katoen)


Mogelijkheid 5: effen antraciete linnen

Mogelijkheid 6: totaal fout bezig, Kir. Doe iets gewaagder.

Help!

20 opmerkingen:

 1. Ik vind nummer 2 wel leuk met de poezenpoot ;-)
  Of heb je geen gewone zwart/wit geblokte stof? Lijkt me ook wel leuk... Maar ja, wie ben ik natuurlijk!
  En in patronen zoeken ben ik nu helemaal niet goed, aangezien ik op een ander pc bezig ben :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou dat denk ik combineren met een effen felgekleurd stofje, en dan met een paspel in het zelfde kleur wat accentjes toevoegen aan de buitenkant van de tas. Maar ik ben dan ook niet zo een durver ;-)
  Voor patroontjes moet je bij de meer ervaren naaisters/blogsters zijn. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De vogeltjes erbij zijn wel leuk. Maar rood-met-witte-stipjes zou ook wel mooi kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yes! Bedankt om me te verlossen uit mijn lijden! Ik ben namelijk al enkele dagen mijn hoofd aan het breken om te weten te komen in welke webwinkel ik dat stofje met die notenbalken nu weer gezien had ... Mijn ventje en ik spelen allebei muziek en ik zou voor zijn verjaardag eind mei ook graag een tas maken om zijn partituren in te steken (en evt ook zijn klarinetkoffer daar ben ik nog niet uit). Ik had gedacht aan een soort 'laptoptas' met een flap in "muziekstof". Omdat het voor mijn man is zou ik de tas in een effen stof maken, ik bij hem niet met bloemekes ofzo afkomen :-) Ik vind mogelijkheid twee en vier wel heel mooi, samen met de antracietkleurige stof (die wil ik wel :-) ) Ikzelf zou kiezen voor een stof in gelijkaardige kleurtinten omdat de notenbalkenstof al heel druk is en niet veel meer vraagt. Maar dat is persoonlijk natuurlijk. Ik ben benieuwd naar het resultaat, dan kan ik daar uit leren voor mijn tas :-) Succes ermee !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga ook voor de donkerdere kleuren, zo komen de notenbalken meer tot hun recht.
  Voor het patroontje zou ik een simpel modelletje kiezen. Als je mooie stof kiest, wordt het vanzelf een mooie tas. Anders moet je eens bij eloleo zoeken, die heeft heeeeeel veel patroontjes op haar blog staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik zou gaan voor de kleurtjes, de groene vogeltjes of de rode bloemetjes! Maar help ik je daarmee verder als de rest voor donkerdere kleuren gaan? Eigenlijk zijn alle combinaties mooi die je laat zien, dus je kan niet fout gaan! :) veel succes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mmm, moeilijk stofke hé! Hier heb'k toevallig 2 voorbeeldjes gezien in mijn eigen stoffenzoektocht:
  http://www.kerryadamsdesign.com/MusicalNotes3.jpg
  http://annielaing.blogspot.com/2010/02/twice-in-month.html
  Ik zou zelf ook eerder voor donker of felgekleurd als contrast gaan. Maar ik ben dus absoluut niet goed in het combineren van stofkes (even ter info :))!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Combinatie 4 vind ik de mooiste! Succes nog verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja, ik ben volledig PRO color...Ik zou een effen felle kleur nemen, en haar naam of een solsleutel of zo appliceren erop en de notenbalken nemen als binnenvoering, en mss nog een bloemenbroche als accent.
  Qua patroon zou ik een simpel recht model met klep nemen, zodat ze haar partituren en zo erin mee kan nemen naar het conservatorium. Zo een modelletjes vind je idd met hopen bij Eloleo en ook eentje (een heel erg makkelijk) bij knofje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 'k zou iets effen nemen, maar wel een kleurtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haja! vandaag het zakje aangekregen, 't is echt zooo mooi int echt, ben er zeer blij mee. :) bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Twee en drie vind ik hele leuke stofjes, maar ik zou misschien ook eerder een effen stof nemen, in een blits kleurtje (het groen van de vogeltjes, of knalrood ofzo).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik denk ook dat een effen kleur erbij combineren het beste is; alle aandacht gaat tenslotte naar de muzieknotatie die al bij al toch heel druk voor de ogen is. Daarbij een weliswaar mooi, maar druk motiefje zoals die bloemetjes en vogeltjes, bij gebruiken lijkt me niet prettig om te bekijken: teveel wemeling, te druk voor de ogen. Ik zou dus gaan voor een effen kleur in om het even welke kleur je graag ziet, dus lekker fel of pastel of donker of neutraal....
  Ik ben alvast heel benieuwd naar je resultaat want ik zat ook al verlekkerd naar het zelfde muziekstofje van VanMarieke te kijken, maar weet nog niet goed waar ik het zou kunnen voor gebruiken.
  Groetjes en succes,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. absoluut de vogeltjes (die zingen)!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Maakt het dat nu gemakkelijker om te kiezen, al die verschillende meningen ? Ik zou het nu helemaal niet meer weten! :-) Moraal van het verhaal : je zal er wel iets moois van maken, wat je ook kiest.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Voor alle leuke inspiratie en leuke woorden, wou ik je graag bedanken met de sunshine award!

  Kom maar even kijken op mijn blog ;-)

  Heel veel groetjes,

  MissPatee

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind de tweede het mooist met de grijze bloemetjes en kattenpoot :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ik vind nr. 4 heel mooi. Lekker fleurig, met toch maar een beetje kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind nr. 2 wel goed bij elkaar passen
  hoe kom je aan die stof met muziek erop
  ben ik ook naar opzoek
  laat me even weten hoe jij eraan komt

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @Anoniem: heel lang geleden online gekocht bij VanMarieke (zie link in bericht)

  BeantwoordenVerwijderen